Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ - Εδώ και 2 μήνες η Θεσσαλονίκη βιώνει μία καταστροφή του υγρού στίβου.Το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο είναι κλειστό......Ο ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ
Εδώ και 2 μήνες η Θεσσαλονίκη βιώνει μία καταστροφή του υγρού στίβου.Το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο είναι κλειστό ''λόγω αναβάθμισης των εγκαταστάσεων''(λεβητοστάσιο).
Μια ολόκληρη πόλη στοιβάζεται στο Εθνικό κολυμβητήριο που χαροπαλεύει να μείνει ανοικτό με συνεχόμενες βλάβες να απειλούν την τελευταία ελπίδα των κολυμβητών.
Όλα ξεκίνησαν με διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι γίνεται για το καλό του αθλήματος.
Κανείς όμως δεν είδε το παγόβουνο.Το κονδύλιο για το έργο(περί τα 700000Ε) είχε εγκριθεί το 2004(αν δεν κάνω λάθος),κατόπιν θάφτηκε και ξαναβγήκε στην επιφάνεια το 2016.
Τυχεροί που είμαστε!!!
Έγινε μειοδοτικός διαγωνισμός και δόθηκε με την καταπληκτική τιμή των 200000Ε(περίπου).
Έχουμε ρέντα πλησιάζει πρωτοχρονιά!!!
Θα τελειώσει σε 8 μήνες(240 ημέρες) αρχομένης από 1.8.2016,είπαν!!!.
Απίστευτη απόδοση για στοίχημα!!!
Εδώ ο εργολάβος,εκεί ο εργολάβος...που στο καλό είναι???
Κι ανοίγει η κουρτίνα και βγαίνει ο εργολάβος. Τζακ-ποτ!!!
Εκτιμάει το έργο και υπογράφει...Μάλλον δε γνωρίζει που βάζει την υπογραφή του...ή γνωρίζει πολύ καλά......εκ των προτέρων???
Το "έργο"(φαρσοκωμωδία) ξεκινάει περί τα μισά του Σεπτέμβρη(αφού ξεπεράστηκε το τεράστιο πρόβλημα μεταφορικού μέσου που καθυστερούσε την έναρξη!!!).
Έρχονται τα παιδιά(ωχ συγγνώμη...συνεργείο)και βγάζουν το λέβητα και τις σωληνώσεις.
Μεγάλη επιτυχία με τεράστιο κόστος!!!
Εξαφανίζονται μετά την "επίπονη εργασία" γιατί "τυχαία" ανακάλυψαν ότι ένα κομμάτι του έργου δεν συμπεριλαμβάνεται στον "καλά και με ακρίβεια" δηλωθέν προυπολογισμό.
Ούτε λίγο ούτε πολύ αφαίρεσαν το μηχανοστάσιο,νέκρωσαν την πισίνα και βρίσκοντας μία φτηνή "απρόσμενη'' δικαιολογία κατέφυγαν στη λύση της διακοπής των εργασιών και στην προσφυγή στη "δικαιοσύνη" κρατώντας αιχμάλωτους όλους τους αθλητές του υγρού στίβου και παγώνοντας τη ρήτρα του 8μήνου για την ολοκλήρωση του έργου.
Από την άλλη πλευρά(τι απρόσμενο ρε παιδί μου!!!)το γηρασμένο Εθνικό κολυμβητήριο δεν άντεξε τον όγκο των αθλητών και κατέρρευσε(game over η 50άρα πισίνα για 2 εβδομάδες)με αποτέλεσμα οι αθλητές να στοιβάζονται στην 25άρα πισίνα των 6 διαδρομών(έτοιμη να καταρρεύσει κι αυτή)και να τρέχουν για 1 ώρα προπόνησης στο κολυμβητήριο της Νεάπολης,το πόλο να χάνει τη έδρα του και οι γονείς να προσπαθούμε να σώσουμε τα ήδη χαμένα!!!
Ύστερα απ'όλα αυτά εξηγήστε μου,ως λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι,που είναι η δυσκολία να καταλάβει κάποιος ότι με 200000Ε δουλειά δε θα γίνει,ότι μονίμως θα βρίσκονται δικαιολογίες για διακοπή,ότι το Εθνικό θα καταρρεύσει,ότι έπρεπε να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις(δημοτικά κολυμβητήρια)...?Ποιος δέχτηκε έργο με 200000Ε χωρίς να αναρωτηθεί πως και πότε θα ολοκληρωθεί?Γιατί κανείς δε προνόησε όλα αυτά ψάχνοντας για plan B(κολυμβητήρια δημοτικά π.χ.)?
Δεν είμαι ο αρμόδιος να βρω υπεύθυνους ή ανεύθυνους,γιατί ως γνωστό στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες απ'αυτούς,όπως φυσικά και χιλιάδες "θεατές" που το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν την "κριτική του καφενείου" χωρίς να λαμβάνουν επίσημα θέση κρυμμένοι πολύ καλά στον μικρόκοσμό τους.Το μόνο που κάνω είναι να εκφράζω επιτέλους δυνατά τις σκέψεις μου ως βεταράνος κολυμβητής,ως γονιός που βλέπω τους κόπους του παιδιού μου να χάνονται λόγω της ανικανότητας κάποιων(ηθελημένης ή μη),ως λάτρης του υγρού στίβου και πάνω απ'όλα ως νοήμων άνθρωπος του οποίου τη νοημοσύνη την ποδοπατούν.

Ας σταματήσουν οι συζητήσεις της καφετέριας,ας βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του,ας τους ταρακουνήσουμε.
Κοινοποιήστε το,διαδώστε το,προσπαθήστε τουλάχιστον.Όλοι μαζί κάτι θα καταφέρουμε.Αλλιώς ο υγρός στίβος θα τελειώσει για μια χούφτα ανίκανους.
Εγώ ήδη το έδωσα το θέμα στα ΜΜΕ(σήμερα αναρτήθηκε στο voria.gr).Θα πει κάποιος,"σιγά τ'αυγά".Δε πειράζει τουλάχιστον κάτι έκανα και θα συνεχίζω να προσπαθώ με όποιο τρόπο μπορώ γιατί απλά βαρέθηκα να είμαι θεατής,βαρέθηκα να με θεωρούν ηλίθιο και πάνω απ'όλα γιατί αγαπώ τον υγρό στίβο και όσο περνάει από το χέρι μου θα τον προστατέψω.
Ούτως ή άλλως όποιος "έχει μετρήσει αμέτρητα πλακάκια" και "το άρωμα του είναι το χλώριο" γνωρίζει καλά...
Συγνώμη αν σας κούρασα...αλλά νομίζω ότι έπρεπε κάπου να τα πω.Διαδώστε το.


 Themelidis Akis